Doelen realiseren door stil te staan

Misschien ken je dat gevoel, het willen rennen en vliegen en draven en wat je ook doet vooral niet stil blijven staan. Wat is het toch dat mensen vaak meteen alles willen en hun doelen meteen willen behalen. Wat is er mis met kleine stappen en tijd ervoor nemen en terwijl de reis langzaam doorgaat ook te genieten?

Bedenk dan dat het stilstaan je helpt bij het stellen van de juiste doelen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het stellen van doelen leidt tot betere resultaten. Het uitgangspunt is dat wanneer je jezelf een doel stelt, je meer je best gaat doen om dat doel te bereiken

Het stellen van doelen werkt motiverend, je probeert een doel te bereiken. Een ander aspect van het stellen van doelen is, dat je je aandacht richt op het bereiken van het gestelde doel. Hierdoor ben je veel minder bezig met zaken, die niet belangrijk zijn voor het behalen van het doel, je verspilt dus minder energie aan irrelevante zaken.

Het allerbelangrijkste bij het bereiken van een doel is je mindset. Het klinkt misschien wat zweverig, maar je moet er zelf voor meer dan honderd procent in geloven dat jij jouw doel gaat bereiken.

Als jij vaak hebt gehoord dat overgewicht in de familie voorkomt en dat je er aanleg voor hebt, ga je het vanzelf geloven. Een doelstelling gericht op gewichtsverlies lijkt een kansloze missie. Je gelooft immers niet dat jij wat kunt veranderen aan je gewicht. Daarnaast moet je er ook voor meer dan honderd procent voor willen gaan. Ben je eigenlijk iets te zwaar, maar voel je je gezond en happy? Dan gaat afvallen niet lukken want dat is helemaal niet nodig. De drang is niet groot genoeg.

Wat moeite met de juiste mindset vinden? Denk dan eens aan hoe het zou zijn en hoe het zou voelen als jij je doelen zou bereiken. Wedden dat dit helpt?!

Vind je dit artikel leuk?

Artikel delen op Facebook
Artikel delen op Linkedin
Artikel delen op WhatsApp
Top! Aan de slag met de vijf stappen!
Vul hieronder je voornaam + achternaam en e-mail adres in en je ontvangt het E-Book: In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent

In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent