Als mens en (team-) coach daag ik jou uit

Geert Kamps (1973): ik ben getrouwd, vader van een dochter en twee zonen. In mijn leven ging ik al flink wat uitdagingen aan: privé, in de sport en in mijn werk. Ik durfde mijn hart te volgen in vrijwilligerswerk. Het bracht mij in contact met bijzondere mensen in binnen & buitenland. 

Mijn reizen verbonden mij met de natuurlijke schoonheid in Europa, Afrika en Noord-Amerika. Door wat ik bereikte, zien anderen mij als succesvol. Hoewel ik dankbaar ben voor wat er lukte en voor wat ik leerde, ken ook ik maar al te goed die stemmetjes in je hoofd die prachtige dromen in de ijskast kunnen laten bevriezen …

Tijdens de Olympische Spelen in Beijing (2008) zag ik op TV een topsporter falen: waar hij zo lang zo hard voor werkte, mislukte jammerlijk. Experts, mental coaches en media zochten naar excuses en verklaringen. Ze hadden dit falen eigenlijk wel zien aankomen, deelden ze met elkaar.

Een stemmetje in mij zei: ‘Hoe kun je vanaf de zijlijn zó makkelijk oordelen over een mens!? Dat doe je gewoon niet, dat mentaal coachen kan ik écht beter’. Hetzelfde stemmetje fluisterde: ‘Maar hoe kom jij in die topsportwereld terecht? Je kent geen sporter, geen bondscoach, helemaal niemand. En stel dat je binnenkomt, kun jij het dan wel echt? Wat als het niet lukt en jij zelf faalt?’

Tja, hoe ga je zo’n onbekend avontuur aan? Wint dat stemmetje van jouw droom? Ik heb doorgezet. Onderweg merkte ik dat mensen die hun dromen realiseren, een geheim recept hebben. Dat recept volgde ik succesvol: in London (2012) was ik onderdeel van Olympisch/Paralympisch Team NL!

Inmiddels heb ik het recept stapje voor stapje verfijnd. Ik deel het nu met mijn cliënten. Toch kan ik jou het recept niet zomaar op een briefje geven: de ingrediënten liggen in jouzelf en zijn voor ieder en elke droom anders. Ik kan je wel helpen jouw recept samen te stellen. Zodat jij jouw droom realiseert!

I-ken: What’s in a name?

Het waren lange nachten doorhalen: een kleur kiezen, naam, logo, visitekaartje, briefpapier. In één nacht bedachten wij zowel het logo als de naam. En in juli 2005 schreef ik mijn eerste bedrijf in bij de KvK in Groningen.  

I-ken. Een naam met zeven betekenissen:

 1. Fonetisch Eng. I can.
  Ik kan, ben ertoe in staat. Overtuigd zijn van je eigen kunnen.
 2. Als meervoud van Ike. De verbastering van de bijbelse naam Isaac.
  Vertaald: hij die de lach brengt. Meervoud: zij die de lach brengen. Dat is wat ik wil bereiken wanneer mensen met mij werken: ze steken elkaar aan met het plezier dat ze hebben.
 3. Ik en …: Ik kan het zelf, maar niet alleen.
  Alleen ben je sneller, samen ben je sterker.
 4. Ik … en: denk in de 1e plaats ook goed aan jezelf.
  Daarmee kun je er zijn voor anderen.
 5. I-ken: Ik ken.
  Het draait om de mensen die ik ken en de mensen die mij kennen. Verbinding!
 6. I-ken: I = Eye-can: een ogenblikje.
  Rust en afstand nemen, tijd creëren om te verdiepen.
 7. I-ken, de letters vormen ook NIKE:
  Grieks voor het winnen, de overwinning op jezelf.

Het logo

 • De kleur: ik ben van 2 maart: de vroege lente. De tweede naam van onze dochter is .. Lente. De lichtgroene kleur staat voor de energie van dit seizoen: alles barst vól jonge energie open!
 • De vier bolletjes: staan voor de vier letters van I-ken. 
 • Het streepje in de naam is een bedding geworden en tegelijk een glimlach
 • De bolletjes maken een groei door van binnen naar buiten
 • Het logo verbeeldt een gezicht: I-ken is altijd mensenwerk.

Tijdsinvesteringen van Geert

Hoor het van een ander

1. Waarom heb je contact gezocht met I-ken?
2. Hoe heb je de werkwijze ervaren?
3. Wat heeft het coachingstraject je gebracht?
Top! Aan de slag met de vijf stappen!
Vul hieronder je voornaam + achternaam en e-mail adres in en je ontvangt het E-Book: In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent

In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent