en wie ben ik wel niet dat ik jou uitdaag?

Ik ben Geert Kamps (1973), getrouwd en vader van 3 kinderen. In mijn leven ging ik heel wat uitdagingen aan en anderen zien mij als succesvol. Toch ken ook ik maar al te goed de stemmetjes in je hoofd die dromen in de ijskast kunnen leggen.

Toen ik in 2008 tijdens de Olympische Spelen in Beijing op tv een topsporter zag ‘falen’ en coaches en media naar excuses zag zoeken, zei een stem in mij: ‘Dat coachen kan ik écht beter’. Maar direct daarna: ‘Hoe kom ik in die topsportwereld terecht? En als ik daar ben, kan ik het dan wel echt? Wat als het niet lukt?’. Geen gekke gedachten toch? Want hoe ga je zo’n onbekend avontuur aan? Vaak blijft door dat stemmetje een droom een droom. Toch heb ik mij door die eerste gedachte laten leiden. Op weg naar mijn nieuwe doel merkte ik dat mensen die onbereikbaar geachte dromen realiseren, een geheim recept hebben. Een recept wat ik heb gevolgd en niet zonder resultaat. In 2012 (London) was ik onderdeel Olympisch/Paralympisch Team NL. Doel bereikt!

Inmiddels heb ik het recept stapje voor stapje verfijnd en geef ik het nu door aan mijn cliënten. Dat klinkt makkelijk hè? Toch kan ik je niet op een briefje geven, want de ingrediënten liggen in jouzelf en zijn voor ieder en elke droom anders. Ik kan je wel helpen jouw recept samen te stellen.

I-ken: What’s in a name?

Het waren lange nachten doorhalen: een kleur kiezen, naam, logo, visitekaartje, briefpapier. In één nacht bedachten wij zowel het logo als de naam. En in juli 2005 schreef ik mijn eerste bedrijf in bij de KvK in Groningen.  

I-ken. Een naam met zeven betekenissen:

 1. Fonetisch Eng. I can.
  Ik kan, ben ertoe in staat. Overtuigd zijn van je eigen kunnen.
 2. Als meervoud van Ike. De verbastering van de bijbelse naam Isaac.
  Vertaald: hij die de lach brengt. Meervoud: zij die de lach brengen. Dat is wat ik wil bereiken wanneer mensen met mij werken: ze steken elkaar aan met het plezier dat ze hebben.
 3. Ik en …: Ik kan het zelf, maar niet alleen.
  Alleen ben je sneller, samen ben je sterker.
 4. Ik … en: denk in de 1e plaats ook goed aan jezelf.
  Daarmee kun je er zijn voor anderen.
 5. I-ken: Ik ken.
  Het draait om de mensen die ik ken en de mensen die mij kennen. Verbinding!
 6. I-ken: I = Eye-can: een ogenblikje.
  Rust en afstand nemen, tijd creëren om te verdiepen.
 7. I-ken, de letters vormen ook NIKE:
  Grieks voor het winnen, de overwinning op jezelf.

Het logo

 • De kleur: ik ben van 2 maart: de vroege lente. De tweede naam van onze dochter is .. Lente. De lichtgroene kleur staat voor de energie van dit seizoen: alles barst vól jonge energie open!
 • De vier bolletjes: staan voor de vier letters van I-ken. 
 • Het streepje in de naam is een bedding geworden en tegelijk een glimlach
 • De bolletjes maken een groei door van binnen naar buiten
 • Het logo verbeeldt een gezicht: I-ken is altijd mensenwerk.

Tijdsinvesteringen van Geert

Hoor het van een ander

1. Waarom heb je contact gezocht met I-ken?
2. Hoe heb je de werkwijze ervaren?
3. Wat heeft het coachingstraject je gebracht?