Terugblik op 2021 vanuit een MTB perspectief Q2

April

OK, OK, het was inderdaad niet op de mountainbike, maar op de racefiets: de monstertocht die ik samen met @Fopke Drijfholt reed in het weekend van 17 & 18 april. Het rondje m de provincies Groningen (zaterdag) en Drenthe (zondag) in één weekend: in totaal ruim 630 kilometer.  Hiermee verbaasden we niet alleen onszelf en leerden we elkaar beter kennen, maar met onze sponsors haalden we ook bijna €3.000,= op voor War Child. Speciale vermelding voor de fantastische begeleiding en support van de rijders van het Motor Begeleidingsteam Assen. Twee dagen lang zorgden zij voor veiligheid, gezelligheid en soms wat ‘wind mee’ onderweg door Noord-Nederland.

Mocht je onze actie gemist hebben (kan bijna niet) en toch nog willen doneren: dat kan via https://actie.voorwarchild.nl/actie/geert-en-fopke

Mei

Na de monstermaand qua kilometers, klom ik deze maand weer veel meer op de MTB dan op de racer. Niet alleen voor mijn werk zat ik veel uren in het bos op de fiets, maar ook privé. Samen met beste vriend Maarten Boomsma nam ik op een warme zonnige Hemelvaartsdag de tijd om de MTB-routes van Sleen en Gieten-Gasselte aan elkaar te knopen. Soms elkaar het snot voor de ogen trappend, dan weer ontspannend onderuit liggend bijkomen op een rustige plek bij een hunebed. Ik ben dankbaar dat we beide mogen en kunnen genieten van de natuur, elkaars fiets-vaardigheid en onze langdurige vriendschap.

Juni

De maand startte met een buitenland weekend met Grinta Business Cycling. Met de trein en de vouwfiets reisde ik zelf naar Zuid-Limburg, mijn fiets mocht carpoolen in de auto van Grinta vriend Marnix van Dijk. Het warme weer bij aankomst stond in schril contract met de koude en behoorlijk natte dagen in België erna. De tocht door en over de heuvels in de Ardennen samen met een goed ingespeelde Grinta groep zijn mij bijgebleven. Samen afzien, elkaar uit de wind houden, bergop helpen door een vast tempo of over de hoogvlaktes leiden: fietsen kan prachtig teamwork zijn. Samen uit, samen thuis. Met eerlijke gesprekken, heerlijk Belgisch gebak, het zuur in de benen en kleding zwaar van water en modder.

Over een paar dagen het derde kwartaal van 2021: de zomer. Waarin ik voor het eerst in 3 maanden ruim 3.100 km wegtrapte.

Vind je dit artikel leuk?

Artikel delen op Facebook
Artikel delen op Linkedin
Artikel delen op WhatsApp
Top! Aan de slag met de vijf stappen!
Vul hieronder je voornaam + achternaam en e-mail adres in en je ontvangt het E-Book: In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent

In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent