Terugblik op 2021 vanuit een MTB perspectief Q3

Juli

Teruglezend in Q1 en Q2 valt mij iets op: het is weliswaar ‘mijn’ terugblik op 2021, maar er is maar heel weinig dat ik ‘alleen’ doe. Ik ben en werk graag samen. Dat is ook zo met een vrouw die ik nog niet zo lang ken. Ik benaderde haar eind vorig jaar. Haar energie spat eraf, haar passie voor buiten bewegen, de natuur én … de mens. Ze stond op de cover van @managementboek magazine met haar boek ‘Het leven, dat is pas topsport!’. @Sanne van Paassen, daar zou ik graag samenwerken! [FFWD] Begin juli gingen we samen met een enthousiaste groep leiders & ondernemers op pad in mijn geboortestad Arnhem. Het programma ‘Sturen met gevoel’ mocht die dag schitteren in de zomerzon. Het liet hen zichzelf kennen en gebruiken als instrument voor coachend leiderschap. Met de MTB als speelgoed en de natuur als uitnodigende speeltuin. (voor 2022 broeden we op dit moment een super gaaf programma uit …! Met o.a. Peak Performance, Business NLP, Strengthsfinder)

Augustus

Deze maand gingen de MTB @Airolube Zomercup wedstrijden weer verder. In aanloop ernaartoe was ik twee weken met mijns zoons en vriend @Anne Diephuis en zijn zoons op de ‘Karpercamping’. Naast zwemmen, vissen en SUP-pen heb ik ook getraind in aanloop naar de Zomercup wedstrijden. Van collega trainer @Bart Verhaagen ontving ik het boek ‘The Oxygen Advantage’ als cadeau. Heerlijk om zowel te lezen als de oefeningen te doen. Nou ja, heerlijk. De ‘Nose opening’ oefeningen waren behoorlijk ‘out of comfortzone’. Rustig uitademen, adem vasthouden en dan tellen hoeveel stappen je kunt wandelen zonder adem te halen. Het breidde langzaam uit van 35 naar 80. [don’t try it at home, read the book first!] Maar wat ik het leukst blijf vinden, is een stukje onbekend terrein opzoeken en daar ‘spelend trainen’. Bijvoorbeeld dat kleine uurtje in de stromende regen in de Bakkeveense Duinen. Gelukkig mocht ik na de training bij het openlucht zwembad mijn fiets afspoelen, anders had ik mijn cassette + ketting terug bij de camping waarschijnlijk wel kunnen vervangen …

September

Wedstrijden: zowel op de racefiets als op de MTB. Wat ik leuk vind aan die wedstrijden, is de ‘performing context’. Het in een uitdagende omgeving testen wat ik geleerd heb. Dat kan mentaal zijn, iets fysieks of een ‘handigheidje’. Mooi voorbeeld was de start van de 3 Nations Cup op de VAM berg. Ik lootte niet gunstig (5e startrij), maar zag een lege grasstrook naast de weg. Terwijl de groep ‘netjes’ op de weg bleef na het startschot, stoof ik door de berm naar voren en ging als 3e het veld in. Tegelijk ontdekte ik dat ik nog veel te leren heb. Zo ‘vergat’ ik te sprinten voor de winst bij de Omloop van de Melkfabriek. En ik eindigde wel heel vaak op plek 2 bij de MTB Zomercup. Toen ik mij daarop liet coachen (het heeft ALTIJD een link naar je werk en leven …!), ontdekte ik dat ik vooral tégen mijzelf vecht. En maar weinig geniet van het spel en de sport. Ik geloof te weinig op wie ik BEN. En focus dan maar op wat ik DOE om gezien te worden. Rara welke coaching thema’s hadden mijn 5 nieuwe klanten bij de VIP dag, het half jaar programma en het jaarprogramma deze maand?

Over een paar dagen het vierde kwartaal van 2021: de winter. Ik fietste nog maar weinig, nadat ik één van mijn jaardoelen in november al behaalde. Zoeken naar nieuwe prikkels?

Vind je dit artikel leuk?

Artikel delen op Facebook
Artikel delen op Linkedin
Artikel delen op WhatsApp
Top! Aan de slag met de vijf stappen!
Vul hieronder je voornaam + achternaam en e-mail adres in en je ontvangt het E-Book: In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent

In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent