Terugblik op 2021 vanuit een MTB perspectief Q4

Oktober

Ik schreef in Q1 al over de samenwerking met @Erik Gorter Tweewielers. We schrijven maandelijks over de fiets en het fietsen, al mijn fietsen zijn in onderhoud bij zijn bedrijf en het materiaal dat ik nodig heb bestel ik voor 90% bij Erik. Een van de dingen die ik nog nooit gedaan had was … een fietsmeting. Ik fiets al meer dan 25 jaar wedstrijden en zit gemiddeld bijna 10 uur per week op dat ding. Maar de tijd nemen voor een fysieke meting …?  Samen met Jacco heb ik een ontzettend leuke middag gehad. Proef meten, stilstaan, bewegen, video maken, materiaal uittesten. Daarna mijn eigen Canyon CF SLX 10.0 MTB afstellen op de gemeten maten. En schoenzooltjes met veel meer steun in mijn rode Shimano schoenen. Ik won er niet meteen een wedstijd mee, maar merkte wél dat mijn houding nu goed is: geen last meer van mijn rug en ik kan mijn vermogen makkelijker kwijt op de pedalen. 

November

Het aantal klanten in de leiderschapstrajecten neemt dusdanig toe, dat ik eigen fietsen ga inzetten. Ik ben super tevreden over @Bike Assist, maar een lichte carbon MTB is nét dat beetje meer ‘speelgoed’. Nu loopt de levertermijn van een fiets met gemak op naar ’n jaar! Gelukkig heb ik links en rechts al wat bestellingen uitgezet en zo staat de 1e fiets klaar. Mijn klant weet ook hoe je een nieuwe fiets ‘doopt’: je rijdt er schade mee! In een afdaling op de Lemelerberg knalt zij met haar schouder op een boom. We kunnen er na het afschudden van de stress gelukkig om lachen: de fiets mist een stuurdop, de boom staat nog rechtop en de schouder is OK!

De Lemelerberg is meteen ook de locatie waar ik dit jaar het vaakst ‘werkte’. Zoekend naar COVID-proof mogelijkheden, heb ik ontdekt dat B&B locaties wél open en toegestaan zijn in deze bijzondere tijd. Daarnaast past het uitstekend bij mijn visie: écht contact, kleinschalig duurzaam en vaak midden in de natuur! Dankjewel Marjan van @Barg Willem voor je klantgerichtheid en flexibiliteit dit jaar!

December

Op een van de laatste dagen van november ging ik voor het eerst in mijn leven over de ’10.000 km per jaar op de fiets’ grens heen. En had ik ook veel meer dan gemiddeld 1 uur per dag gefietst dit jaar. Bij mij werkt dat vaak desastreus: doel behaald = weg prikkel & motivatie = neerwaartse spiraal. Ik train niet of nauwelijks meer, let niet meer op gezond eten en de speeltijd in het bos is bijna volledig weg. Excuses? Zoals de nieuwe COVID-19 Lock-down? Mwah, op de bovenlaag niet echt. Ik heb mijn ondernemersrisico’s dusdanig gespreid, dat ik mij niet snel zorgen hoef te maken. Ook thuis hebben we de boel ‘op orde’.

Maar op de onderlaag wringt het en laat ik me afleiden. Half december deel ik voor het eerst op LinkedIn mijn visie op hoe ik vind dat ons land omgaat met COVID. Hoe cijfers en informatie slechts deels en vaak vervormd bij ons komen. Hoe meer ik mij erin verdiep en echte feiten opzoek, hoe slechter mijn gevoel erover. En voelen in mijn lichaam, dat is nou wie ik BEN. Mijn gevoel zat er dit jaar bijna nooit naast. Ik luister naar mijn lichaam en zet wat ik voel om in woorden. Zo heb ik dit jaar veel individuen, teams en organisaties ondersteund in hun pad naar meer werkplezier, verbinding en geluk!

Vind je dit artikel leuk?

Artikel delen op Facebook
Artikel delen op Linkedin
Artikel delen op WhatsApp
Top! Aan de slag met de vijf stappen!
Vul hieronder je voornaam + achternaam en e-mail adres in en je ontvangt het E-Book: In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent

In vijf stappen leven & werken vanuit je unieke talent